Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2015 12:29 - БЪДЕЩЕТО НА ИНТЕРНЕТ ТЪРГОВИЯТА – СЪЗДАТЕЛЯТ НА Alibaba Group ДЖАК МА В РУСИЯ
Автор: floreal Категория: Технологии   
Прочетен: 4640 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.05.2017 23:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Неотдавна създателят на най-крупния китайски интернет холдинг Джак Ма за първи път посети Русия. На 19 юни т. г. той взе участие в Петербургския международен икономически форум, изнесе доклад за бъдещето на електронната търговия и отговори на въпроси на организаторите.


Джак Ма е втори в списъка на най-богатите хора в Китай  по версия на Forbes и заема 33-то място в последния глобален рейтинг на милионерите с $22,7 млрд.

  ПРОМЕНИТЕ И БЪДЕЩЕТО НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ

Днес света се променя от ИТ към ЦТ. ИТ
– това са информационните технологии, а ЦТ са цифровите, дигитални технологии. ИТ са създадени с цел да предоставят информация, а ЦТ променят бъдещето и дават големи възможности. ИТ превръщат хората в машини, а ЦТ превръщат машините в хора и ви дават гигантски възможности
.
   ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В ТЪРГОВИЯТА  
Смятам, че световната търговия не се основава на властта. Свободна търговия – това е право и свобода на всяка компания и всеки бизнес да расте, да се развива и да получава съответни преимущества, независещи от размера. И така носи полза за всяка страна.

Аз мисля, че ние сме длъжни днес, когато интернет съществува, да започнем да мислим различно. ВТО това е добре, световната търговия е нещо хубаво, но днес целия бизнес очаква нови преговори в рамките на ВТО и бизнеса следва тези решения. Аз мисля, че ние сме длъжни да разработим нова система, която да удовлетворява потребностите на бъдещето. Не зная в какъв вид трябва да структурираме тази организация, но съм на мнение, че тези правила трябва да се променят.     В САЩ е прието във всеки град да има магазин на някой голям, крупен сайт – Walmar например. Русия е огромна страна, но инфраструктурата за бизнес в нея не е много добра.  
Присъствието на Alibaba тук ще бъде изгодно.
 КОЙ И КАК ЩЕ ПРОМЕНИ СВЕТА  
Мисля, че света ще променят младите, които живеят в интернет, ядат и пият в мрежата. Ние сме длъжни да разработим нови правила за това поколение. Мисля, че бъдещето е прекрасно, а бъдещето на търговията е на малкия бизнес. Дами и господа, нека подкрепяме младите, нека подкрепяме технологиите, основани на интернет и променяме правилата.

  Смятам, че руския народ и младеж не трябва да се оплакват, те трябва да мислят за бъдещето, за потенциала, който притежават, за възможностите, които предоставя интернет. Ако аз бях млад руски човек, задължително щях да продавал нещо в интернет.  
УСПЕХЪТ НА ALIBABA


Не мисля, че успеха на Alibaba е само моя заслуга. Никога не съм считал, че съм умен, родителите ми също не мислеха така и още по-малко моите учители споделяха това мнение… Просто ние имахме голяма мечта и смятахме, че интернет ще промени света. И ако не го направим ние, то това ще направи някой друг.

   МЕЧТАТА     Когато хората стават възрастни те забравят своите детски желания, но ако пазите мачтата си, вие съхранявате младостта. Лично аз мечтая за това Alibaba да работи повече от 100 години и ни остават само малко повече от 80 години.
   ДА ПОКОРИШ СВЕТА     Бих посъветвал младите да не се стремят да покорят света. Служете на света ако искате да го покорите ще станете част от лошата история. Ако искате да промените света, променете себе си и своето поведение. Мислете за своята мечта – не защото вашия баща е искал да постигне нещо, а правете това, в което вярвате. Такива хора се обединяват.     Ако наистина искате да постигнете нещо имайте ясна представа за своите цели. Бъдете настойчив – няма да постигнете успех утре. Мислете за това, че може да постигнете своята цел и след 10 години, гледайте в бъдещето. Помнете своята мечта, работете в екип и не се страхувайте от грешки.
  ЗА ГРЕШКИТЕ  
Пред студенти в Харвард аз споменах три основни причини за моя успех. Първо – аз нищо не знаех за технологиите. Второ – нямах никакви пари. Трето – нямах никакъв план. Поради това, че нищо не разбирах от технологиини се отдаде
възможност да направим нашите технологии съвсем прости, за да могат да бъдат използвани от всеки. Ако Джак Ма може да използва системата, то 80 % от хората могат да направят това. Тъй като нямахме пари ние се научихме максимално ефективно да ги използваме. Много компании зегиват не поради това, че нямат пари, а поради това, че имат твърде много. Що се касае до плана, то при развитието на интернет не може да имате план. Ако кажете, че преди 15 г. сте имали план за сегашния интернет- бизнес, вие лъжете.     Промените са нещо хубаво, но не променяйте своето виждане и не се отказвайте от мечтата.  
 Ако искате да хванете заек застанал на пътя, не се опитвайте да промените заека. Променете своето поведение. В това е цялата философия.
  ЦЕЛТА НА ПОСЕЩЕНИЕТО В ПЕТЕРБУРГ     Целта на посещението ми в Петербург днес е да убедя руската младеж и руския малък бизнес – използвайте интернет, използвайте технологиите за електронна търговия. Продавайте вещи в Китай и други страни. Не мислете за това да отворите свое кафене в Петербург – по-добре продавайте своите стоки в цял свят. Това звучи безумно, но също така безумно звучаха думите ми преди 15 г., когато убеждавах своите приятели и инвеститори в това, че продажбата на стоки в интернет може да бъде лесно, по-евтино, официално и бързо.   В САЩ има модел за глобализация. Ние търсим партньори, за да им помогнем да продават стоки и да им дадем шанс да успеят. За нас интернет – това е WWW, Win, Win и ние търсим нови партньори в Русия.

Още по темата: AlLIBABA СЪС СОБСТВЕНА ПЛАТЕЖНА СИСТЕМА В РУСИЯ
   




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: floreal
Категория: Други
Прочетен: 1196165
Постинги: 144
Коментари: 61
Гласове: 705
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930