Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2007 20:56 - ПРИЧИНИТЕ ЗА НЕСПОДЕЛЕНАТА ЛЮБОВ И САМОТА [МНЕНИЕ НА ПСИХОЛОТ]
Автор: floreal Категория: Тя и той   
Прочетен: 57895 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2017 22:52


Ако несподелената любов или самотата са станали нормално състояние за вас, това говори, че проблема най-вероятно не е в заобикалящите ви мъже или във фатално стечение на обстоятелствата, а у вас.

Според мнението на психолога Нит Такер, съществуват няколко "стереотипа на съпротивление", които ни "тласкат" в обятията на несподелената любов и ни пречат да създадем нормални отношения.


image

Превличат ви най-вече недостъпни мъже, а не тези, които ви харесват

Вашият девиз е: този, който е леснодостъпен не е интересен.Тогава не можете да разчитате на взаимност. Вие сами не си позволявате да обичате тези, които ви обичат! Някои жени оправдават подобно поведение със своето желание да преодоляват трудности. Но истинската причина е в ниската самооценка. Вие не можете да изпитвате чувства към човек, който има толкова лош вкус, че да се влюби във вас.И често си задавате въпроса: "Не разбирам защо ме обича?"

В отношенията си давате повече, отколкото получавате

Тогава не предоставяйте на партньора ролята на избиращ, иначе той със сигурност ще се възползва от това - такава е човешката природа. Ако пред входната врата има килимче с надпис: "Изтрий си краката", повечето хора ще постъпят точно така. Научете се да се обичате толкова, че да си позволите любовта не само да давате, но и да получавате в замяна.

Възлюбените си отиват от вас без причина

И като че ли няма защо да се обвинявали: не сте се карали, не сте повишавали тон, не сте искали много от него, винаги сте се старали да избягвате конфликтите. А може би в това е причината? Проблемите не трябва да се избягват, а да се обсъждат. В противен случай те се натрупват и в определен момент могат да се взривят като бомба. (Бомбата в случая е напускането на партньора) Може би на него му се струва, че нито проблема, нито той самия ви интересува.

Свеща с взаимността

Някой някога е казал интересната фраза: "Обичайте тези, които ви обичат и тогава ще избегнете много от проблемите в живота". Отчасти това е така. А за да не се разминете с това чудо, взаимните чувства, преразгледайте своите нагласи за любовта. Може би трябва да ги коригирате?

"Ще се скрия зад седем замъка"

За да дойде взаимната любов, трябва да я допуснете в своето сърце. Вие навярно с нежелание ходите на гости там, където не ви се радват. Или изобщо не отивате. Тогава защо истинската любов трябва да дойде при този, който се опитва с всички сили да я пропъди?" Отворете се за любовта, искрено искайте тя да дойде и тя няма да ви накара да чакате дълго. Спомнете си най-успешната си връзка. Припомнете си всички чувства, които тогава сте изпитали. Запомнете ги. И знайте, че любовта е радост, а не болка, която може би някога сте изпитали. И за това не я допускате в своето сърце или сте решили, че тя изглежда точно така.

"Каква съм?"

Веднъж моята приятелка реши да си изясни кое отблъсква мъжете от нея, за да поправи недостатъците си. След "Мониторинг" на мъжките мнения, колкото и да е странно да е, се оказа че силния пол е отблъснат от нейния ярък външен вид и образованост. "Може би трябва да мажеш лицето си със сажди -посъветвал я един "представител"- каарш този до теб да се чувства като Буратино". Таня наистина се стараеше да прилича на сива мишка, трябваха и всичко две седмици, затова тя се прости с тази външност и отново стана ослебителна блондинка, а не "кльощава" брюнетка. Глупаво е да игнорираш или да се поддаваш на суетата (става дума наистина не за недостатъци, които трябва да признаеш и да поработиш над тях), по-мъдро е да намериш мъж, на когото ще му хареса твоя ум, цвета на косата, високия глас или дори излишните килограми по бедрата. Обичайте себе си и другите също ще ви обичат!

"Прекарваме дълги нощи , нелюбими с нелюбим"

Отхвърлили са ви или не, но ви игнорират достатъчно, за да разберете: вие не сте много важен човек в неговия живот. И вие от отчаяние, от скука, от отмъщение завързвате връзкас човек, който не ви подхожда особено, може би не съвсем свободен и т.н. Внушавате си, че това не е за дълго - докато не срещнете своята истинска любов. Но, както е известно, нищо не е толкова постоянно,како временното... Спомнете си обществения транспорт: ако мястото до вас е заето ,на него никой няма да седне. Ако мислите ви са заети с човек, с когото нямате бъдеще, едва ли ще започнете да мислите за някой друг, а дори и да започнете, то няма да е толкова активно, колкото би трябвало. Ако обичате себе си, мечтаете за щастие, съберете сили и се разделете с нелюбимия.Да, сташно е да останеш в пустота и неизвестност - " а ако все пак се получи, ако..." Но по-страшно е ако някога осъзнаете,че увличайки се в безперспективни отношения, сте изпуснали може би единствения си шанс.

"Той има гранитен камък в гърдите си"

Вие сте готови за него в огъня да скочите, а той няма време за вас. Вие го обсипвате със знаци на внимание и ласка, а той приема хладно всичко това. Вие сте обезкуражена, но продължавате в същия дух, надявайки се, че ситуацията ще се измени и вие със своята любов ще разтопите леда в неговата душа. Но вие обичате все повече, а леда е все по-дебел и вие разбивате в него, в кръв разбивате своето сърце., а в резултат се оказвате още по-долу. Но надеждата продължава да живее в вашето сърце... Уви, вие сте избрали не този мъж, той не е ваш. Жената безпогрешно чувства кога не е обичана, но се страхува да си признае за това. Това е наистина страшно, но но признавайки този факт, колкото и страшно да е, вие събирате сили, за да започнете да живеете отново.

"Дай ми още един шанс и ще разбереш: аз съм този, който ти трябва"

Не отхвърляйте веднага този, който в началото не ви е направил такова голямо впечатление. Струва ни се, че ние много добре знаем кой тип мъже предпочитаме и кои не можем да понасяме. Някой не харесват бради и мустаци, други - жълти маратонки. Моята сестра например не можеше да понася мъже, които носят анцунг извън спорните занимания. Три месеца тя игнорираше изразителните погледи на момчето в тъмно син Adidas, който всеки ден стоеше на автобусната спирка точно в това време, в което тя се прибираше от работа. Удаде ми се да я убедя поне да му се усмихне в отговор, вместо напразно да страда за своя "безперспективен". Момчето се оказа потресаващ човек. На петнадесет години той претърпял злопулука с баща си, след което се оказал физически неподвижен. Но не сама е успял да се изправи на крака, но и да помотне на свой приятел да отвори специална тренировъчна школа!

Отпусни се и ще получиш удоволствие!

От какво? Ами от живота! Дори когато се окаже, че няма повод. Никой не е длъжен да ни направи щастливи освен самите ние! Радвайте се на дребните неща, на всяка малка победа над себе сиЗнаете ли с какво се гордях през целия вчерашен ден? С това, че услях не само да се усмихна на един много симпатичен млад човек, но и да му намигна. Такова поведение е абсолютно нетипично за мен, винаги ми е било трудно да изразя симпатията си към мъж. Колкото повече някой ми харесваше, толкова повече аз изглеждах като непристъпна крепост: а ако съм му безразлична, ако ме обиди? Разбира се, всичко може да се случи, но никога няма да разберете, ако не опитате да си изясните.И дори да ви отхвърлят, спокойно приемете това. Знаете ле кое е позитивното? Вие трябва да знаете, че в отношенията с този човек не трябва да таите никакви надежди, а значи - няма да си губите напразно времето. И безнадеждната любов.

автор: Ксения Суворовцева




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: floreal
Категория: Други
Прочетен: 1196089
Постинги: 144
Коментари: 61
Гласове: 705
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930