Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2016 17:11 - ГЕНЕРАЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА "Microsoft УКРАЙНА" ЗА БЪДЕЩЕТО НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОРЛОГИИ
Автор: floreal Категория: Технологии   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2016 13:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Генералният директор на "Microsoft Украйна" Надежда Василева разказа за бъдещите тенденции на информационните технологии. Материал на ВИТАЛИЙ ШКИЛ htt://forbes.net.ua/


image
фотография: www.natali.ua

По нейните думи "Облаците" ще станат неотменна част от бизнеса, доходите от големия обем информация ще превиши 12 - цифрени суми, а лидери ще станат тези, които свободно споделят идеи.


Днешният свят - това е гигантска мрежа. Различните приложения и устройства, които позволяват да се събират данни - всичко това обединено помежду си влияе на нашите решения.

Днес включените в мрежата са 50 пъти повече отколкото през 2007 г. Ако говорим за скоростта на свързване тя е 150 пъти по-висока от тази през 2000 г. Полувината от разходите в сферата IT ще бъдат за облачни технологии.

Малко статистика - 75% от бизнеса разглежда IT като неотменна част от успеха. Конкуренцията днес не е за ресурси и идеи, а за скоростта на тяхната реализация. 73% от компаниите се нуждаят от подобрена дистанционна комуникация със сътрудниците.


ЗА ОБЛАЧНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ


Облакът - това е възможност на устройството за включване към дата център в момента, в който се нуждаете и от място, което ви е нужно. То е във всяко ваше устройство, което използвата ежедневно. Когато влизате в социалните мрежи например.

Облака Miсrosoft - това са 27 дата центрове в цял свят и това е повече от Google и Amazon заедно. Ние не сме толкова известни, защото до Windows 10 практически не откривахме данни за своите клиенти. Затова никой не знаеше какъв обем данни се намират в сферата на управление на Microsoft.


ЗА КОГО СА ПОЛЕЗНИ ОБЛАЧНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ?


Безусловно на потребителския пазар, но най-интересна е важността за малкия бизнес, който може да получи достъп към мощна инфраструктура. IT се превръща от вертикален отрасъл в хоризонтален и става основен за биpнеса, като може да модернизира произволен бизнес модел. Точно затова вие винеги ще се сблъсквате с IT.

При вас ще се появят данни за клиенти, които се налага да съхранявате. обикновенно малкия бизнес се обръща към сървър или специалист, който обслужва още много такива. В един момент той ще ви каже: "почакайте, вие сте 13-ти на опашката", и бизнеса ще увисне. Облачните технологии позволяват да се вмести цялата информация в някакво приложение, което вие ползвате като услуга. По изчисления до 2020 г. полwвината от разходите в IT ще бъдат за облачни технологии.


ЗА БИЗНЕС МОДЕЛИТЕ И ВРЕМЕТО


Ако на "червения" директор по съветски образец му зададеш въпроса какъв трябва да бъде сътрудника, той ще отговори: да работи от 9 до18 /защото иска да види с какво той е физически зает/, да използва корпоративнотf оборудване, да нанася резултати на хартия, разчитайки на обемно корпоративно обучение, без да има право на глас. Това е  нашето неотдавнашно минало, което се е  съхранило в болшинството от компаниите.


Днес са успешни други модели на бизнес. Необходимо е да се работи в удобно време, на удобно място. При това трябва да е построен модел и всички процеси, трябва да има цел и задачи. Вторият момент е да се използват всички устройства. Например аз пускам стартъп. Защо да влагам и без това дефицитни средства в корпоративни устройства и да закупувам компютри? Защо да пилея ако всеки разполага с такива?


Не трябва да се крият идеи, обратно - да се споделя информация. Ако растеш през цялото време не е необходимо да трупаш информация. Не трябва да измислим две идеи и да строим живота си на тях. Помнете, че едновременно в света на 7 души едновременно им хрумват идеи подобни на вашите.

Използвайте технологиите. Днес има платформи, където е възможно да се работи над документи, паралелно обсъждайки задачи във Facebook.


Да станеш лидер е лесно. В икономиката има четири вида ресурси: труд, капитал, земя и предприемачески способности. Аз мисля че списъка днес трябва още да се допълни. Появяват се повече инструменти за сортиране на различни типове данни. Или считаме това за "боклук" или се учим да печелим от това.


ЗА ИНТЕРНЕТ ВЕЩИТЕ


Всеки може да открие като минимум 5 такива примера, с които работи днес. Произволна машина, в която има чип може да събира и обработва информация. ако се втледаме в общите тенденции продажбата на смартфони и таблети се увеличева, докато при интернет вещите едва започва да расте. Според прогнозите през 2020 г. в света ще има 25 млрд устройства , включени в мрежата. Примерния капитал се изчислява на $ 7,2 трилиона.


ЗА КРИЗАТА


Ако нямаше криза ние нямаше да се откъснем от старото, да опитваме нещо ново. Понякога тя е необходима, за да добави доза адреналин и да ни помогне да реализираме своя потенциал. В Харвардсия университет събрали студенти за 20-годишнината на випуска и ги запитали "какво е повлияло най-много на Вашия ръст?". Повече от 80% отговорили - тези трудности, с които сме се сблъскали.






Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: floreal
Категория: Други
Прочетен: 1196859
Постинги: 144
Коментари: 61
Гласове: 705
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930