Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2015 22:44 - ПРЕУСПЯВАЩ АРХИТЕКТ СЪЗДАВА ИГРАЧКИ ОТ КАРТОН
Автор: floreal Категория: Други   
Прочетен: 1387 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.04.2017 00:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За първия рожден ден на маката Иринка, нейния баща, архитекта Евгений Кудрянцев създава оригинален подарък - хранилище за съхранение на играчки от кутии. След това майстори още играчки с развиващи функции.



image
снимка: http://cartonpapa.com/

  Желанието му е да създаде не просто играчки, а играчки със смисъл, подпомагащи развитието на детето. Публикува снимки на нещата, които майстори в интернет и получава много положителни отзиви, както и неочаквана покана за участие в телевизионно предаване.
По идея на приятели създава блога playandgrow.blogspot.com, където споделя своя опит в създаването на предмети и детски играчки от картон. Така първоначално спонтанния творчески порив започва да му носи несравнимо удоволствие и радост за неговото дете.

След време Евтени Кудрянцев решава да напусне работа и става творец на свободна практика, който създава играчки от картон, участва в радио и телевизионни предавания, води майсторски класове и пише книга за поделки от картон.


image

  Локомотив, часовник, конче, танк, щит и меч, а също така кубчета и развиващи игри са част от играчките, създадени от Евгени. Креативни родители поръчват подаръци за своите деца, като особено популярни са къщичките и ракетите. Всичко това е необикновено, леко, безопасно, екологично и не е скъпо.




image


 
 
Като випускник на архитектурния институт, Евгени Кудрянцев строи от картон крепости, лабиринти и цели градове. 

Разбира се, за създаването на мащабни проекти са необходими големи колиества картон, за което помага спонсора - фабрика, която произвежда този материал. За благотворителни мероприятия ръководството на предприятието предоставя материала безплатно.

Много от играчките по-сръчните родителите могат да направят сами за децата си. Книгата на Евгени е адресирана към тези, които имат желание да се занимават с творчество, но не знаят от къде да започнат.

 - Не изхвърляйте кутиите и наблюдавайте своето дете - съветва Евгени.- то само ще подскаже играта, с която иска да се занимава.

Неговата дъщеря, например първо играела на "кухня", после на "магазин", а сега иска баща й да построи небостъргач. При това тя взима непосредствено участие при създаването на шевьоврите от картон.

"Водя класове на различни места и мога да споделя моите наблюдения - казва Евгени. - Децата са съвсем различни! Техният поглед на света не е замъглен от преживяния опит. Задръжките и необходимостта да правим всичко така, както ТРЯБВА е характерно за нас възрастните. По време на заниманията и децата, и възрастните се опитват да създадат интересна вещ, като в повечето от случаите последните създават модел, съблюдавайки строго инструкциите. По-голяма част от децата започват да фантазират, да добавят и да правят подобрения. Това е много хубаво! Мисля, че такива качества, като нестандартното мислене и умението да избягаш от шаблона ще им бъдат полезни в живота. Живота често е неочакван и разноцветен!"



image
 






Играчките на "картонения татко" може да откриете на cartonpapa.com, а подробности за книгата на Евгени Кудрянцев - тук.





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: floreal
Категория: Други
Прочетен: 1195563
Постинги: 144
Коментари: 61
Гласове: 705
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031