Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2007 21:06 - ИМАН - ИДЕАЛЪТ
Автор: floreal Категория: Други   
Прочетен: 648474 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.04.2017 17:59


Да се използва термина "супермодел", за да се опише, коя е Иман е все едно да се нарече Бил Гейтс компютърен програмист или Доналд Тръмп - играч на бридж.

Иман не е просто модел, която е станала актриса. Тя е изключителен човек, съединяващ красота, ум и достойнство., което не се среща толкова често на този свят.


Иман е жена на възраждането. Тя успешно прави кариера (по-точно три кариери), тя е прекрасна майка на две дъщери и също така успява да се бори за правата на своя народ, помагайки на съотечествениците си сомалийци в тяхната нелека борба за съществуване. И, разбира се, Иман е значително име в шоу бизнеса.

На фотографиите Имат изглежда великолепно, но за да се уверите, че тя е "жива", трябва да се разбере колко несъвършенна е лентата, която не може да предаде и една десета част от красотата на тази жена. В нея всичко привлича - външността, гласа, аромата. И дори съзнанието за това, че пред вас е жената на самия Дейвид Боуи. Но наистина очарова знаменития хумор на Иман и нейната прекрасна усмивка.

Тя е истинска лейди - искрена, разкошна, мъдра и съблазнителна. И ... тайнствена. Нейния личен животне е осветен от обектива на папараците.


През 2001 година Иман Абдулмайид - това е цялото й име, издаде автобиография "Аз Иман", в която си позволява да откровенничи за звездния си съпруг. И, разбира се, разказва за трудното начало в модния бизнес.

Иман счита, че "Аз Иман" - не е най-точнта автобиография, има значително по-добри. "Най-хубавите автобиографии са тези, които разкриват всичко, но аз не исках това. Аз исках да разкажа нещо за себе си, но оставяйки моя личен живот в сянка. Аз съм обществена личност, живеейки много частен живот."

Иман е станала модел случайно. Родителите й - дипломати, предричали на дъщеря си политологическа кариера. Но Иман категорично не е искала да се занимава с политика: "Моите родители искаха аз да стана политолог, но политиката е просто отвратителна и нищо не може да се направи с това. Ти пристигаш в политиката с големи надежди, а след това си принуден да играеш по нейните правила".

Много по-добре е да стане модел - "нека да ме научат". Още повече, че нея я забелязал известния фотограф Питър Берд. Това станало през 1975 г. в Найроби, в кенийския университет.
Южната красавица прелетяла океана и едва ли не сама станала модел и то не някакъв, а веднага топ! При това първия чернокож модел. През 1976 година с нея подписва договор самия ню-йоркски Vogue. По-нататъшната й кариера напомня стремително изкачване право нагоре - като че ли нищо не е е било в състояние да попречи на успеха и в света на красотата и модата.

Иман е станала муза на такива моделиери като Ив Сен-Лоран, Версаче, Келвин Клайн, Донна Каран... С нея са работили най-добрите фотографи в света: Хелмут Нютон, Ирвинг Пен, Ени Либовиц...

Ако мислите, че й е било леко, грешите.
За трудностите, с които е трябвало да се сблъска младата фешън фея до днес, Иман разказва в своята първа книга.Тя не забравя да спомене и прословутия расизъм, който съществува в модната индустрия и до днес.

Тя разказва и за своя първи мъж, за когото се е омъжила през 1977 г.  - баскедболиста Спенсър Хейвуд. Хейвуд станал баща на първата дъщеря на Иман - Зулейка. Момиченцето се родило през 1978 г. Сега Золейка е дипломиран юрист и предмет на гордост на своята майка. С пълвия си мъж Иман се развежда през 1987г. Няма да говорим за всички бракоразводни скандали и гадости- тях винаги ги има, ще отбележим само че ако не беше успешната кариера и връзки, то чернокожата красавица щеше да мине съвсем леко.

Днес личния живот на Иман е уреден. Тя е омъжена за рок-идола Дейвид Боуи. На 15 август 2000 г. им се роди дъщеря, Александрия - Захара. В семейството на Боуи има не само доведена дъщеря (Зулейка за Дейвид), но и доведен син - Дънкан Джоунс, син на певеца.


През 1980 г. Иман се снима в мегапопулярното видео на Майкъл Джексан Remember The Time. В разкошна декорация, в стила на Древния Египет, Иман пресъздава ролята на египетска царица. Играе убедително.

Нейната телекариера не се ограничава с един клип. Тя играе още в няколко епизода на Star Trek VI. През 1990 г. станала персонаж на компютърна игра -Omikron - The Nomad Soul.


image



И все пак главна нейна рожба ( без да смятаме децата, които тя обожава) се явявя линията козметична продукция,
предназначени за жените от всяка раса, с различен цвят на кожата. До преди нея толкова универсална козметика никой не е създавал.

Иман не крие своето леко пренебрежително тоношение към модната индустрия: "От самото начало аз считах модата за бизнес. Никога не съм мислила за нея като за изкуство - това не е така, модата изтисква младите".

През 2005 г. Иман издава своята втора книга "Красотата на цвета". Ако се вярва на Publishers Weekly, читателите ги очакват забавни и пикантни побробности: посвещение в светая светих на модната индустрия, реалистични портрети на знаменитости и простосмъртни, изпълнени от ръката на самата Иман. Но разбира се, главното в "Красотата на цвета" това е самия цвят, подходящ за определен тип кожа.

Трябва да си признаем, че е много трудно сами да изберем козметика, която да подчертае нашите достойнства. И това е трудно както на топ модела и на известната личност, и на преподавателката, и на домакинята. И, както се разбира е била трудно и на Иман. Но днес проблема е решен. Благодарение на Иман.


Предоставяме й думата. намерихме интервю, в която тя споделя тайните за успеха си в козметичната индустрия.

 

Вашата козметична линия се ползва с голям успех. Как успяхте да се сдобиете с такова призвание? Не е тайна, че много козметични фирми в последно време банкрутират.

- Просто аз знаех какво трябва да се направи и кога трябва да се направи, това е всичко.

 

- Каква е вашата цел?

- Цел... Да създам линия продукти за ежедневно ползване. Декоративната козметика - не е това, което се цени.

- Кое ви накара да създадете собствена компания?

- Пълното разочарование! Уморих се от експерименти. Дълго време търсих своя стил, но само като потребител и до днес не съм намерила този продукт, който ми подхожда. Аз изпробвах всяка козметика, която се появи на пазара. И много се уморих от това безразличие което козметичните фирми проявявят към цветнокожите жени.

- С какво Iman Cosmetics се отличава от другите фирми?

- Първото и главно - това съм аз! Аз не просто съм продала своето име на компанията, аз работя на 100%, за да създам най-добрия продукт. Аз познавам цялото производство, познавам пазара. Аз слушам жените, които казват каква козметика искат да видят. Аз ги слушах много години.  Създадох тази компания, защото знаех колко жените се нуждаят от нея. Аз самата съм потребител и като всяка цветнокожа жена се нуждая от тази продукция.

- От какво се състои вашата козметична линия?

- Днес ние можем да предложим 136 наименования.

- Какво означава според вас да бъдеш красива?

-Това означава да бъдеш доволна от себе си. Аз не искам да се подмладя, не искам да изглеждам неестествено. На мен ми е удобно на тази възраст, на която съм в момента. Аз живея в мир със себе си. Много е важно да се харесваш. Много жени за съжаление не разбират това. Те безуспешно се опитват да станат някоя друга.

- Как протича вашия ден?

- Аз не вярвам в някакъв особен режим, който способства съхранението на красотата. Всичко е много просто - аз работя, много работя. Зная, някой жени считат, че работата състарява, но това не е така. Ако искате да изглеждате добре, вие трябва да положите максимум усилия за това. Трябва правилно да се храните, хубаво да спите, да правите физически упражнения. Не искате да се занимавате с упражнения ? Тогава ходете! Ходете колкото може повече. На мен това много ми помага. Това е полезно за сърцето и за целия организъм. Разбира се, хубавата козметика никога не вреди, но да имаш красива кожа е много по-добре. И още - аз ставам много рано. Обикновено денят ми започва в 5.30 или 6.00 часа сутрин. Но не обичам да бързам и затова се старая да правя всичко спокойно, без прибързване.

- Какво можем да очакваме в бъдеще от вашата компания?

- Ние планираме да пуснем парфюм и нов сапун. Също така в близко бъдеще ще разширим асортимента с шампоани и средства за грижа за косата. Очакват ви много изненади!


www.e-monitor.com.ua


 




Гласувай:
0



1. анонимен - Отличный сайт, продолжайте в том же духе
13.10.2011 11:20
Спасибо за полезнейшую информацию, прочитал на одном дыхании, перехожу к другим постам. Автору - респект, отличная работа!
цитирай
2. анонимен - Шикарный сайт, продолжайте в том же духе
13.10.2011 18:39
Просто повезло что я нашёл ваш блог в яндексе! Вы определённо умеете писать и вдохновлять, спасибо за прекрасные посты. Не останавливайтесь, пожалуйста - я буду вашим постоянным читателем...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: floreal
Категория: Други
Прочетен: 1195506
Постинги: 144
Коментари: 61
Гласове: 705
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031