Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 20:09 - УКРАИНЦИТЕ ПРАВЯТ КАРИЕРА ДО 30-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ
Автор: floreal Категория: Бизнес   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.06.2016 00:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да се прави кариера след дипломирането вече не е модерно. Новото поколение украинци  стават ръководители, предприемачи и дори милионери от студентската скамейка. 

Те започват работа на 15 г, стават в 6 ч. сутринта, работят много, планират живота си за няколко години напред, поставят си сериозни цели, откриват собствен бизнес или започват проекти - така живеят все повече млади украинци.

Те предпочитат да не отлагат своята кариера.





5 ПРАВИЛА НА УСПЕХА НА МЛАДИТЕ ЛИДЕРИ:


1. Ставане рано, независимо в колко часа си легнал.

2. Постоянно да се развиваш -  - конференции, мастер-класове, тренинги, общуване с нови хора.

3. Често да се напуска зоната на комфорт: посещение на нови места, да правиш това, от което се плашиш, смяна на мястото на работа.

4. Планиране на всеки ден, година и поставяне на нови цели

5. Създаване на собствен проект, дори да не е мащабен и доходоносен.




МНЕНИЕТО НА ПСИХОЛОГА:



"Много от родителите изоставиха съветските стандарти на възпитание, приемайки западните. Да откъснеш бързо своето "пиленце" от "гнездото" е по-добре за родителите, като им носи повече лично време, а по-добре и за самите деца. - споделя киевския психолог Юрий Калашников. - Светът се развива много по-бързо от преди и младите разбират, че за да бъдеш в крак не трябва да губиш времето си. Освен това появата на съвременни лидери, като Джобс, достигнали успех със своя ум, а не с хитрост стимулира младите да следват примера им."


"Ако преди ръководните длъжности са заемали хора на 40-45- годишна възраст, то днес много управляващи са на възраст 27-35 години." - казва HR директора на rabotа.ua Наталия Бровченко.


Най-мого млади управленци има в сферата на IT, маркетинг, застраховане, различни онлайн проекти, а също и в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.


"Днес младите хора не отлагат своята кариера, както беше преди и в много случаи започват работа в първите курсове на университета. На 20-25- годишна възраст те вече имат четири или пет-годишен опит. И това е достатъчно, за да им бъде поверена управленческа длъжност." - споделя директора на Smart Solution Татяна Никитович.


По нейно мнение бизнеса днес се глобализира и много компании се стремят да излязат на международния пазар. "Да се намери специалист с добър английски до 30 г. е по-лесно, отколкото по-възрастен такъв."


Друга сериозна причина е икономията. "На младите може да се заплати по-малко и в резултат на това се появяват младите топ-мениджъри. При това да създадеш специалист е по-лесно, отколкото до "превъзпиташ" такъв. А и тези специалисти са лоялни към компанията, тъй като са й задължени за своята кариера "- са думите на Изследователския център на международния кадрови портал hh.ua Уляна Ходоровска.


"Роля изиграха и стартъпите. Участието в тях позволява на младите да опитват много роли - от HR специалисти до счетоводители. Такива кадри представляват голям интерес за компаниите." според Наталия Бровченко.


"Компаниите ценят младите за това, че те са по-малко ограничени, по-лесно признават своите грешки и понасят критика, за разлика от тези в по-напреднала възраст, Не се боят да рискуват и да предлагат нестандартни решения. В същоот време не трябва да сеговори, че по-възрастните не влизат в сметките.


"Компаниите, на които не се налага да търсят нови пазари, а трябва да поддържат своите позиции, предпочитет да видят на рула по-улегнали специалисти, които вече са се наситили на експерименти" - са думите на Наталия Бровченко


"Понякога дори се оплакват от по-младите - казва Уляна Ходровска - наистина трудолюбивите сред тях са малко на пазара и това е преимуществото на хората от по-старите поколения, тъй като те имат семейства и отговорности. Младите обичат да експериментирет и ако нещо не им харесва просто могат да сменят своята работа."



25-годишният милионер Олес Тимофеев, за който вече разказахме в този блог е типичен представител на това поколение. Повече за него, компанията му и интернет-бизнеса - 
тук.

Превод от vesti-ukr.com





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: floreal
Категория: Други
Прочетен: 1196559
Постинги: 144
Коментари: 61
Гласове: 705
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930